Diablak w Gruzji, czyli spotkanie sekcji kulinarnej

Wczoraj (9.12.2012) dzięki uprzejmości Tasza spędziliśmy niedzielne popołudnie zgłębiając tajniki kuchni gruzińskiej. Udało nam się stworzyć następujące potrawy:
– bakłażany z pastą orzechową,
– khinkali z adżapsandali,
– kaurmę z ziemniaków do kurczaka w sosie śliwkowo-orzechowym,
– chaczapuri.

Było prześmiesznie i przepysznie! Niektórzy zdobywali nawet mistrzowski level w obieraniu orzechów (i strzelaniu nimi do ruchomego celu).

Liczymy na drugą odsłonę gruzińskiej przygody kulinarnej!
09122012000

09122012

Reklamy

2 thoughts on “Diablak w Gruzji, czyli spotkanie sekcji kulinarnej

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s